Delft en Eindhoven in de lift maar Twente daalt

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De TU Delft telde eind april ruim zes procent meer aanmeldingen dan in van 2014. Ook de TU Eindhoven zag het aantal vooraanmeldingen stijgen, met drie procent. De Universiteit Twente zag de instroom juist met vier procent dalen. Dat blijkt uit een overzicht dat de TUE heeft gepubliceerd. De cijfers zijn een goede indicatie voor het aantal starters in september; aankomende studenten moeten zich vóór 1 mei aanmelden bij hun beoogde opleiding voor een studiecheck.

Samen ontvingen de drie TU’s bijna 7300 vooraanmeldingen, ruim 2,5 procent meer dan vorig jaar. Het totaal aantal vooraanmeldingen voor een universitaire studie daalde met ruim elfhonderd naar 57,8 duizend.

Gekeken naar de overige instellingen doet vooral de Universiteit Maastricht het goed met twaalf procent meer aanmeldingen. Ook de Erasmus Universiteit Rotterdam (acht procent) en de Universiteit Wageningen (7,5 procent) zitten in de lift. De grote dalers zijn de VU Amsterdam (acht procent), de UvA (negen procent), de Radboud Universiteit Nijmegen (elf procent) en de Universiteit Leiden (zestien procent).

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.