Defensie breidt uit in 3d-printen

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het ministerie van Defensie wil de inzet van 3d-printen uitbreiden. Uit eerdere experimenten bleek dat de techniek helpt de logistiek te vereenvoudigen, het resultaat van missies te verbeteren, en gebruikt kan worden om de uitrusting van soldaten te personaliseren. Defensie heeft daarom TNO en het Brightlands Material Center (BMC) in de arm genomen om de kennis rond het onderwerp uit te bouwen.

De Nederlandse strijdkrachten experimenteren al enkele jaren met 3d-printen. De Tijdens de missie in Mali werd voor het eerst een 3d-printer voor plastic onderdelen meegenomen, wat een groot succes bleek. Daarom willen de strijdkrachten uitbreiden naar andere materialen en toepassingen. De komende maanden zullen TNO en het BMC aan de slag gaan met het zoeken naar materialen die voor defensie-doeleinden gebruikt kunnen worden.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.