De Manager en zijn worsteling met Smart Industry

René Raaijmakers
Leestijd: 7 minuten

Hij laat de hype al enkele jaren over zich heen komen, maar De Manager begint nu toch wel een beetje zenuwachtig te worden van de aanhoudende buzz rond Industrie 4.0 – Smart Industry in goed Nederlands.

De Manager begrijpt intussen dat er een Wonderolie 4.0 verkrijgbaar is die zijn toko toekomstbestendig kan maken. Maar waar begint hij? Want eerlijk gezegd breekt bij De Manager het angstzweet uit als hij van collega’s uit de industrie en hordes consultants de verhalen hoort over disruptieve en exponentiële groei.

Om niet te spreken van goeroe-achtige figuren die roepen dat ze het allemaal wel snappen. Het irritante is dat die mannen het nog voor mekaar krijgen ook. Neem zo’n Carel van Sorgen, de man die zijn Ierse golfbaan verkocht en zich met 24/7 Tailor Steel in no time omturnde in een slimme metaalboer. Van het gemak waarmee Van Sorgen over zijn avonturen praat, wordt De Manager heel erg zenuwachtig.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.