De Lijn plaatst megaorder bij Van Hool en VDL

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Vlaamse ov-maatschappij De Lijn heeft een recordbestelling van 182 bussen geplaatst. Het gaat om een investering van ruim 64 miljoen euro in honderdtwintig hybride bussen, zeven elektrische en vijfenvijftig gelede bussen met een Euro VI-motor. Alle contracten gaan naar de busbouwers Van Hool en VDL. De eerste nieuwe voertuigen worden in het najaar van 2019 in gebruik genomen. Daarnaast heeft de raad van bestuur groen licht gegeven voor een nieuwe aanbesteding over meerdere jaren voor maximaal 720 hybride bussen.

De huidige order omvat 36 hybride citybussen – gebouwd door Van Hool – en 84 gewone hybride autobussen – die VDL gaat leveren. Een contract voor 25 gelede hybride bussen werd niet toegewezen omdat De Lijn de voorstellen te duur vond. Bij VDL bestelt De Lijn zeven elektrische bussen en de bijhorende laadinfrastructuur: drie snellaadsystemen en twee middenspanningscabines. Die komen te rijden in Gent en Leuven. Later volgt een uitbreiding voor Antwerpen met zes elektrische bussen, drie snellaadsystemen en laadsystemen voor in de stelplaats.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.