De Jager en Bleker lanceren MKB-Exportversneller

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Minister De Jager (Financiën) en staatssecretaris Bleker (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) hebben op 15 februari 2011 samen met Atradius Dutch State Business de MKB-Exportversneller gelanceerd. Deze nieuwe overheidsfaciliteit heeft tot doel de export door middelgrote en kleine bedrijven te stimuleren door kredietverzekering aan te bieden. Door betalingsrisico‘s te dekken kan het midden- en kleinbedrijf buitenlandse klanten winnen en markten veroveren, denken de ministers.

Atradius, een uitvoeringsorgaan van de Nederlandse overheid, biedt een dergelijke verzekeringsmogelijkheid al aan sinds 1932, maar het mkb maakte tot nu toe bescheiden gebruik van deze regeling. ’Door verkorting van de aanvraagprocedure en goede afspraken met banken voor de ondersteuning van bedrijven die van de MKB-Exportversneller gebruik willen maken, komt kredietverzekering nu eenvoudiger binnen bereik van kleine en middelgrote exporteurs van kapitaalgoederen. Hiermee worden de exportkansen van Nederland vergroot‘, aldus De Jager.

De FME reageert ’verheugd‘ over de lancering, maar vindt het omzetplafond van 50 miljoen euro wel wat laag.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen