De Graaf gaat motoren van Vem leveren

René Raaijmakers
8 januari 2009

De Graaf Aandrijvingen uit Rotterdam gaat Vem Elektromotoren in Nederland vertegenwoordigen. Vem ontwikkelt en produceert elektrische aandrijvingen voor toepassingen uiteenlopend van machine- en installatiebouw tot de chemische industrie, scheepsbouw, energietechniek en staal- en walsfabrieken.

Naast een laagspanningslijn biedt Vem explosieveilige (Atex-)motoren, hoogspanningsmotoren en zowel synchrone als asynchrone generatoren. Het bedrijf levert ook volgens klantspecificaties. De lijn laagspanningsmotoren bevat onder meer remmotoren, energiezuinige motoren en motoren speciaal voor rollenbanen. Vem heeft Atex-certificering voor zijn motoren in Eex-uitvoering (E, D en N) en scheeps-, sleepringanker- en watergekoelde motoren.

De Memory Motor van Vem beschikt over een RFID-transponder waarop technische gegevens en de onderhoudsgeschiedenis zijn op te slaan. De Duitse fabrikant levert ook motoren met softstarters, speciale compacte aandrijvingen en frequentiegeregelde laagspanninguitvoeringen. Ook ontwikkelt en produceert het bedrijf aggregaten voor windturbines.