De Graaf en Rinnooy Kan trekkers Wetenschapsagenda

Leestijd: 1 minuut

Minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker van OCW hebben Beatrice de Graaf en Alexander Rinnooy Kan aangesteld om de Nationale Wetenschapsagenda vorm te geven. De beide hoogleraren gaan de komende jaren op zoek naar ‘kansrijke uitdagingen’ voor de wetenschap, die ‘bijdragen aan het vinden van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en het benutten van economische kansen’. Hun aanstelling volgt op een voordracht van de kenniscoalitie, bestaande uit hogere onderzoeks- en onderwijsinstellingen en werkgevers.

‘Wetenschap is een festival van vragen. Wij gaan nu beginnen met het ophalen van die vragen die aan de wetenschap gesteld worden en die aansluiten bij de sterktes van de Nederlandse wetenschap’, zegt Rinnooy Kan, die universiteitshoogleraar economie en bedrijfskunde is aan de Universiteit van Amsterdam.

‘Alles wat in de Nationale Wetenschapsagenda komt is belangrijk, maar niet alles wat belangrijk is komt in de agenda. De agenda moet de ruimte blijven bieden aan verbeelding en aan creatieve dwarsdenkers’, aldus De Graaf, hoogleraar internationale betrekkingen aan de Universiteit Utrecht en lid van De Jonge Akademie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.