‘De diehard technicus moet vooral geen systeemarchitect worden’

René Raaijmakers
Leestijd: 10 minuten

Naast een fulltime job als innovatie- en technologiemanager bij Hotraco in Horst verzorgt Ger Schoeber een van de populairste trainingen bij High Tech Institute, die voor systeemarchitectuur. Schoeber over de rol, het nut en de valkuilen voor de systeemarchitect.

Ger Schoeber bezocht in 2002 een bijeenkomst van de System Architecture Study Group van Gerrit Muller. Die laatste had op basis van zijn ervaring bij ASML en Philips een nieuwe training opgezet: , afkorting voor ‘System architecting’. Deze vijfdaagse cursus liep al een paar jaar en was inmiddels zo populair dat Muller tijdens de meeting vroeg wie er interesse had om bij te springen als docent.

De vraag intrigeerde Schoeber. Hij had volop ervaring opgedaan in de systeemontwikkeling bij High Tech Automation en Ordina en werkte nog niet zo lang als zelfstandige. ‘Op een podium staan is niet mijn eerste natuur en dit gaf me een mooie kans om mijn comfortzone op te rekken. Toen ik september 2002 mijn vuurdoop kreeg, had ik absoluut de indruk dat de zestien deelnemers eigenlijk veel meer systeemarchitectuur-ervaring hadden dan ikzelf’, lacht Schoeber.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.