De Boer Machines versnelt productieproces met hulp TNO

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De trend in de speciaalmachinebouw is naar kleinere series en klantspecifieke uitvoeringen. Bedrijven in de sector moeten daarom steeds flexibeler gaan opereren. De Boer Machines uit Wijchen greep een verhuizing aan als een kans om de inrichting van de fabriek daarop aan te passen. TNO dacht mee en leverde ondersteuning.

De Boer is een fabriek met ruim honderd medewerkers voor algemene machinebouw. Zo levert het persinstallaties voor de baksteenindustrie. Enige tijd geleden besloot het bedrijf om te verhuizen naar bedrijventerrein Bijsterhuizen in Wijchen. Daarbij is ook ruimte gemaakt voor de samenvoeging met dochterbedrijf Daanen uit Boxmeer.

De Boer Machines zag de verhuizing als een kans om het bedrijfsproces te stroomlijnen en flexibeler te maken. Herbert Aalbers, adjunct-directeur operations van De Boer Machines: ’Het creëren van een vlotte doorstroming in onze primaire processen in combinatie met reductie van verspilling is cruciaal om onze concurrentiepositie te handhaven.‘ Samen met TNO woog het bedrijf diverse concepten af. Bovendien zijn er hulpmiddelen geïnstalleerd voor de vereenvoudiging van de handling, waaronder een kantelvoorziening. Dat leverde niet alleen tijdwinst op, maar ook een vermindering van de fysieke belasting.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.