Datamanager Siemens monitort meetinstrumenten op afstand

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Siemens‘ Remote Data Manager Sitrans RD500 combineert webtoegang, behandeling van alarmmeldingen en gegevensregistratie bij decentraal geïnstalleerde procesinstrumenten in een apparaat. De nieuwste telg van de Industry Automation-divisie is geschikt voor de bewaking en het beheer van meetinstrumenten voor grootheden als doorstroming, druk, gewicht, temperatuur en vulniveau. Gebruikers hebben via een mobiele telefoon, PDA of computer op afstand toegang tot de meetgegevens die op de Sitrans RD500 zijn opgeslagen.

De Sitrans RD500 is eenvoudig te configureren, vindt Siemens. Er is geen verdere engineering of programmering noodzakelijk. Het schaalbare product met flexibele invoer/uitvoer en communicatiefuncties via Ethernet, mobiele of vaste modems verwerkt analoge en digitale signalen evenals spannings-, temperatuur- en modusingangen. Het flashgeheugen biedt tot 2 Gbyte opslagruimte. Voor het dataprotocol gebruikt het kastje standaard computerformaten waarmee de gegevens zonder speciale software verder kunnen worden verwerkt. Met standaard functies voor de gegevensoverdracht verstuurt de datamanager periodiek meldingen of alarmen naar remote servers en e-mailclients, ook in de vorm van sms‘jes.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Gerelateerde artikelen