Dassault versnelt productbeoordeling met Abaqus 6.10-EF

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Dassault Systèmes introduceert versie 6.10-EF van Abaqus. Ontwerpers kunnen deze tool uit het Simulia-portfolio inzetten om het fysieke gedrag van materialen en producten snel en realistisch te beoordelen. Hierdoor kunnen ze productprestaties verbeteren en de tijd en kosten voor het ontwerp reduceren. Abaqus maakt gebruik van de eindige-elementenmethode, waarmee complexe systemen en constructies worden ontworpen op basis van het voorspellen van de eigenschappen en werking. Hiermee kunnen virtuele modellen van producten worden gemaakt en kan het gedrag worden gesimuleerd. De ontwikkeling van prototypes is hierdoor niet altijd meer nodig.

Abaqus 6.10-EF biedt enkele uitbreidingen op het gebied van het modelleren, visualiseren, analyseren van mechanische contacten en het verbeteren van de productprestaties. Zo is het definiëren van substructuren vereenvoudigd. Gebruikers kunnen nu gemakkelijker een structuur van een deel van hun product maken, deze in het globale model importeren, de resultaten al tijdens een analyse bekijken en de substructuren hergebruiken in toekomstige modellen.

De nieuwste versie breidt ook de mogelijkheden van de Extended Finite Element Method in Abaqus uit. Gebruikers kunnen hiermee voorspellen hoe scheuren groeien als gevolg van laagcyclische vermoeiing. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een thermische analyse van de gevolgen van het opwarmen en afkoelen van een motoruitlaat. De functie is ook geschikt om de levensduur en schadetolerantie van composietstructuren met complexe faalmechanismen te bepalen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen