Dassault lanceert Solidworks Inspection-applicatie

Alexander Pil
20 mei 2014

Dassault Systèmes introduceert Solidworks Inspection. De applicatie automatiseert het maken van inspectierapporten, die in veel markten vereist zijn. Bedrijven kunnen daarmee sneller engineeringinformatie hergebruiken om nauwkeurigere rapportages te maken, die nodig zijn om hun ontwerpideeën goedgekeurd te krijgen, zoals AS9102 en PPAP-formulieren. Deze nieuwe applicatie is per direct leverbaar via geautoriseerde Solidworks-resellers.

In de maakindustrie is het tegenwoordig belangrijk om te voldoen aan internationale standaarden. Of een bedrijf regionaal of wereldwijd zaken doet, het moet al in een vroeg stadium ontwerp- en productierapportages indienen, zoals het First Article Inspection (FAI)-rapport en een tekening met de hoofdafmetingen. Die rapportages zijn belangrijk om te bewijzen dat bedrijven voldoen aan de steeds strengere regelgeving en veiligheidsvoorschriften.

Uit een onderzoek onder Cad-gebruikers bleek dat velen van hen FAI’s en andere inspectiedocumenten nog handmatig samenstellen en alle bijbehorende informatie in Excel intypen. ‘Solidworks Inspection vereenvoudigt het maken van rapportages, terwijl de nauwkeurigheid automatisch wordt gewaarborgd’, zegt Dassault-CEO Bertrand Sicot. ‘Het stelt de gebruikers van onze software in staat om zich voor de volle 100 procent te concentreren op de toegevoegde waarde van hun ontwerpen.’

Solidworks Inspection biedt gebruikers meerdere mogelijkheden om automatisch specificaties en maten in inspectierapporten in te voeren. Daarmee besparen ze niet alleen tijd, maar worden ook fouten en inconsistenties voorkomen in vergelijking met handmatige invoer. Verder biedt deze software kwaliteitsinspecteurs de mogelijkheid om eenvoudiger problematische onderdelen of productiebewerkingen te identificeren. Door regelmatig inspectierapporten samen te stellen en interne inspecties uit te voeren, is het uitvalpercentage te verkleinen, de productkwaliteit te verbeteren en zijn potentiële productieproblemen eerder te detecteren, aldus Dassault.