Dassault en No Magic integreren systeemengineeringoplossingen

Alexander Pil
20 september 2017

Dassault Systèmes en No Magic gaan een samenwerking aan op het gebied van modelgebaseerde systeemengineering. Beide bedrijven integreren hun op het 3dexperience-platform gebaseerde oplossingen. Door elkaars expertise te combineren, krijgen klanten meer mogelijkheden voor de ontwikkeling van connected en autonome ervaringen in de marktsectoren ruimtevaart en defensie, transport en mobiliteit, de hightechindustrie en biowetenschappen.

Steeds complexere en met elkaar verbonden systemen moeten naadloos samenwerken. Daarom zoeken industriële bedrijven – en hun ecosystemen van partners – naar methoden om gezamenlijk brancheoverstijgende (embedded) systemen en softwarearchitecturen virtueel te ontwerpen en simuleren. Daarbij is het belangrijk een multidisciplinaire benadering te ondersteunen en design- en ontwikkelcycli te verkorten door middel van automatisering en het systematisch hergebruiken van bestaande data.

‘No Magic is een specialist in het voldoen aan en bevorderen van de meest gebruikte industriestandaarden, best practices en op templates gebaseerde modellen voor een vlotte introductie van modelgebaseerde systeemengineering’, zegt Philippe Laufer, Catia-ceo bij Dassault. ‘Deze samenwerking geeft systeemingenieurs en softwareontwikkelaars de beschikking over krachtige oplossingen voor het ontwerpen, analyseren, ontwikkelen, testen en opleveren van kosteneffectieve embedded en realtime systemen en software.’