Dassault en Cadence koppelen designomgevingen

Alexander Pil
25 februari 2022

Dassault Systèmes integreert zijn 3DExperience-platform voor mechanische ontwerpen met de Cadence Allegro-ontwerpomgeving voor elektronische schakelingen. Klanten kunnen daardoor virtual twins van elektromechanische systemen ontwerpen. Daarmee ontstaan volgens de twee partners talloze mogelijkheden voor het modelleren, ontwerpen en simuleren van elektromechanische systemen. Ook maken deze virtual twins een geïntegreerd product lifecycle management mogelijk.

Dassault Systèmes en Cadence brengen hun ontwerptools 3DExperience en Allegro samen.

De gezamenlijke oplossing is relevant voor bedrijven in verticale markten, zoals hightech, transport en mobiliteit, industriële apparatuur, ruimtevaart, defensie en de gezondheidszorg. Met deze multidisciplinaire oplossing kunnen klanten een volledig geïntegreerd systeemontwikkelproces opzetten, stellen Dassault en Cadence. Dat maakt de integratie en optimalisatie van elektronische en mechanische ontwerpen mogelijk, wat leidt tot betere prestaties, grotere betrouwbaarheid, een betere produceerbaarheid en een flexibele levering, tegen lagere kosten.

Holistisch virtueel model

De integratie van Cadence Allegro en het 3DExperience-platform moet virtual twins opleveren waarmee de elektronische en mechanische levenscyclus van een product of systeem kan worden geïntegreerd en beheerd. Ook maakt het de analyse van bijbehorende bedrijfsprocessen mogelijk. Dit holistische virtuele model biedt een compleet en realtime beeld van elektrische, elektronische en mechanische simulatie, productie en de bijbehorende toeleverketen. Daarmee kan de gehele levenscyclus worden geoptimaliseerd op basis van wat-als-simulaties.

‘Elke branche heeft te maken met complexe producten die het gevolg zijn van elektrificatie, security, connectiviteit, duurzaamheid, artificial intelligence en machine learning, cloud, ketenuitdagingen, regelgeving en meer’, zegt Tom Beckley, senior vicepresident en algemeen manager van de Custom IC & PCB Group bij Cadence. ‘Cadence is de wereldleider in het ontwerpen en analyseren van complexe ip, halfgeleiders, geavanceerde ic-verpakkingen, pcb’s en elektrische systemen. In combinatie met het 3DExperience-platform van Dassault hebben klanten nu de mogelijkheid om hun onderneming te transformeren, inclusief elektronica, mechanica, productie en levenscyclusbeheer. De strategische samenwerking met Dassault maakt elektromechanische virtual twin-ervaringen mogelijk voor snelle productrealisatie.’