Dalende lijn in omzet Besi

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De omzet bij Besi loopt terug. De Duivense machinebouwer noteerde in het derde kwartaal een omzet van 117,6 miljoen euro, ongeveer een kwart minder dan zowel het kwartaal ervoor als dezelfde periode vorig jaar. De laatste drie maanden van dit jaar gaat daar nog eens 20 tot 25 procent vanaf, verwacht Besi.

Ceo Richard Blickman wijt de terugval aan een zwakke smartphonemarkt in de eerste helft van dit jaar, gevolgd door een dip in de geheugensector. Of het gaat om een pas op de plaats nadat de chipindustrie in 2017 veel extra capaciteit heeft geïnstalleerd of om een echte downturn, durft Blickman niet te zeggen.

Besi heeft de omzetreductie opgevangen door de productie terug te schroeven en te snijden in het personeelsbestand. De marge bleef daardoor redelijk op peil en een verlies werd afgewend. De winst kwam uit op 29,3 miljoen euro, 45 procent minder dan het derde kwartaal van 2017.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.