Daf schroeft productie weer terug

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Truckfabrikant Daf zal in januari de productie terugbrengen van 200 naar 190 vrachtwagens per dag. Dat heeft het bedrijf in een interne brief aan zijn personeel laten weten. In Eindhoven zullen er vanaf volgende maand 172 trucks de fabriek uit rijden, de andere achttien komen van Leyland Trucks in Groot-Brittannië.

Reden voor de productieverlaging is een lichte daling van de vraag naar vrachtwagens in Europa. Dit jaar verhoogde Daf de productie juist in een paar stappen omdat het optimistisch was over de marktontwikkelingen. Nu er een dipje op komst is, grijpt Daf gelijk in. ‘We produceren nu eenmaal op klantenorder en moeten meeademen met de markt’, stelt president-directeur Harrie Schippers in de brief. Volgens Schippers is er geen reden tot paniek omdat het slechts om een kleine inzinking gaat.

Daf heeft vanaf volgend jaar minder productiekrachten nodig. Er gaat daarom een streep door ongeveer tweehonderd tijdelijke arbeidsplaatsen. Voor een deel zijn dat uitzendkrachten in Eindhoven en voor een deel worden tijdelijke contracten bij de cabine- en assenfabriek in Westerlo niet verlengd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.