Daf schakelt op in productie

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het afgelopen jaar heeft Daf 31.726 vrachtwagens afgeleverd. Daarmee is het op de weg terug van het magere jaar 2009, toen de productie niet verder kwam dan 22 duizend trucks. In 2008 rolde er een recordaantal wagens uit de Daf-fabriek: 65 duizend. Dat schrijft Eindhovens Dagblad.

Topman Harrie Schippers verwacht de stijgende lijn te kunnen vasthouden maar wil er nog geen cijfer opplakken. Zijn bedrijf heeft een goed tweede halfjaar gedraaid. Vanaf juni stroomden de orders ineens binnen, vooral vanuit Noord- en Oost-Europa. Daf moest de productie vier keer verhogen, tot uiteindelijk 147 trucks per dag. Vanaf februari schakelt het bedrijf nog een tandje bij en plant het 164 vrachtwagens per dag.

Tegenover Eindhovens Dagblad liet Schippers weten dat de Daf-fabriek in Brazilië eind 2012 of begin 2013 operationeel zal zijn. Waar de faciliteit komt, is nog niet bekend. Ook over de precieze capaciteit wil Daf nog geen uitspraken doen maar de fabriek zal zeker niet groter zijn dan die in Eindhoven. De Brabantse vestiging zal sowieso het merendeel van de motoren leveren voor de Braziliaanse Daf-trucks.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.