Daf ontvangt grote order van Belgische krijgsmacht

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Daf heeft een grote order ontvangen van de Belgische krijgsmacht. De opdracht omvat de levering en het onderhoud van 879 all-wheel drive CF Military-trucks. De levering van de eerste voertuigen staat gepland voor 2022; de laatste voertuigen worden in 2025 gebouwd.

Voor de CF Military-modellen werkt Daf nauw samen met Tatra Trucks in Tsjechië. Dat resulteert in een chassisconcept met een eersteklas aandrijflijn en een centrale, dragende buis waaraan een onafhankelijke wielophanging wordt gemonteerd. Dit geeft de CF Military zeer goede off-road-capaciteiten en uitzonderlijk rijcomfort, zelfs in de meest uitdagende terreinen, aldus Daf.

De productie van de cabines van de CF Military-trucks vindt plaats in de Daf-fabriek in het Belgische Westerlo. De motoren worden gebouwd bij Daf in Eindhoven. De chassis worden geproduceerd bij Tatra.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen