Daf legt productie stil en vraagt werktijdverkorting aan

Jessica Vermeer
Leestijd: 1 minuut

Daf moet de productie van vrachtwagens staken als gevolg van het coronavirus, meldt ED. De Eindhovense vrachtwagenproducent zal werktijdverkorting aanvragen. Redenen voor het besluit zijn een tekort aan onderdelen en zorgen onder medewerkers over mogelijke besmetting op het werk.

De locatie in het Belgische Westerlo stopt per donderdag 19 maart met de productie, Eindhoven en het Britse Leyland volgen maandag 23 maart. Volgens de Belgische vakbond ACV moet productie in Westerlo worden gestopt omdat de richtlijn van één meter afstand tussen mensen niet kan worden gehandhaafd tijdens het werk.

Daf stelt dat onderdelentekort ook een aanleiding vormt. In Eindhoven zullen truckassemblage, plaatcomponenten en de motorenfabriek worden stilgelegd. Afdelingen als serviceverlening, productontwikkeling en marketing blijven operationeel.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen