Daf investeert 200 miljoen in cabinefabriek Westerlo

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Daf investeert 200 miljoen euro in zijn cabinefabriek in Westerlo, België, om klaar te zijn voor toekomstige productieaantallen. De truckfabrikant kondigde dat dinsdag aan tijdens een bezoek van Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie.

Daf opende zijn fabriek in Westerlo in 1966, waar het – naast cabines – sinds begin jaren zeventig ook zijn eigen assen produceert. De 2800 medewerkers leveren de assen en cabines voor de trucks in het zware en middelzware segment, die van de productielijnen komen in Eindhoven en Leyland.

Met de investering van 200 miljoen euro stijgt de productiecapaciteit van cabinefabriek met 45 procent tot driehonderd cabines per dag in een tweeploegendienst. De productiecapaciteit komt daarmee op hetzelfde niveau als van de nieuwe cabinelakstraat die eind 2017 officieel werd geopend, na een investering van 100 miljoen euro.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.