Daf en VDL vragen opnieuw overheidssteun

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Zowel Daf als VDL heeft bij de Nederlandse overheid een aanvraag ingediend voor de tweede fase van loonkostensubsidieregeling. Dat meldt Eindhovens Dagblad op basis van interne communicatie bij de bedrijven.

‘Wanneer je door onvoorziene omstandigheden zo hard geraakt wordt, heb je als onderneming een vangnet als de NOW nodig, wil je werkgelegenheid behouden’, stelt president-directeur Harry Wolters in een mededeling aan de medewerkers. ‘Dankzij de NOW hebben we medewerkers aan boord kunnen houden en daarmee heeft de NOW voor Daf precies gedaan waarvoor de regeling bedoeld is.’ Daf draait momenteel op ongeveer 80 procent van de productiecapaciteit.

Net als Daf heeft ook VDL te kampen met een gekelderde vraag op de automotivemarkt. De divisies Bus & Coach en Nedcar hebben daarom zwaar te lijden van de coronacrisis. Reden voor VDL om zich ook aan te melden voor de tweede fase van de NOW-regeling.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.