CUI lanceert encoder met hoge resolutie

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

CUI voegt met de AMT303 een nieuwe telg toe aan zijn AMT-lijn van encoders met hoge resolutie en lage prijs. De encoder genereert standaard U/V/W-commutatiesignalen voor vectoringstroom naar de borstelloze motoren. De resolutie kan worden ingesteld via de SPI-bus. De commutatie-uitgang kan worden gebruikt met borstelloze motoren met 2, 4, 6, 8 of 10 pool pare, ook instelbaar via de SPI-interface. Daarnaast levert de AMT303 incrementele A-, B- en Z-kanalen voor verschillende servoposities en start-upsequenties. Aanvullende opties zijn de negen aansluitvormen en tien verschillende boormaten voor het flexibel monteren op veel standaard motoren.

De AMT303 genereert positie-informatie volgens een capacitief codegeneratorsysteem in combinatie met een op maat ontwikkelde Asic. Deze technologie is bestand tegen omgevingssignalen en magnetische straling. Zodoende ontstaat een betrouwbare, kostenvriendelijke en stabiele meet- en regeloplossing. De encoder verbruikt maximaal 10 mA bij 5 V.

AMT303‘s SPI-bus heeft een hoge dataverwerking en is een simpelere interface dan I2C of SMBus. De on-board gebruikte Pic16F690-MCU handelt de TCL-code af en werkt op 10 MHz zodat hij geschikt is voor snelle applicaties. De nulpositie kan worden ingesteld via een SPI-commando of met een ground trigger. De EEprom biedt ruimte voor 128 byte aan gebruikersdata.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen