CSI opent derde palletiseercentrum in Mexico

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Begin oktober heeft CSI zijn derde Palletising Application Centre geopend. Na Cluj-Napoca in Roemenië en Foshan in China voegt het bedrijf uit Raamsdonksveer nu Querétaro in Mexico toe aan zijn netwerk. In een PAC bouwt CSI gestandaardiseerde palletisers met een levertijd van acht tot tien weken. Sommige types worden zelfs op voorraad geproduceerd, gereed om te worden getest en getransporteerd. Naast de assemblagewerkzaamheden en testactiviteiten is een PAC in staat de montage, inbedrijfstelling en daaropvolgende service en support uit te voeren. Het concept van lokale PAC’s is zeer succesvol, aldus CSI. De plannen voor nummer vier en vijf zijn reeds gemaakt.

CSI focust op de automatisering van de palletiseerfunctie. De belangrijkste driver in deze markt is de terugbetaaltijd van de apparatuur. Door voortdurende innovatie en modularisatie kan CSI het benodigde investeringsbedrag voor palletiseren blijven verlagen. Dit leidt tot gunstige investeringsberekeningen, zelfs in landen waar de arbeidskosten laag zijn, claimt het Brabantse bedrijf. Professionele producenten van fast moving consumer goods of consumer packaged goods begrijpen dit en beginnen in ontwikkelingslanden te investeren in automatisch palletiseren. Daarom bouwt CSI PAC’s in verschillende regio’s om zo de transportkosten en invoerrechten te verlagen, het risico van valutakoersen te minimaliseren en korte levertijden en een snelle responstijd te realiseren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.