Crowdfundactie om failliete uienmachinebouwer te redden

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Eqraft heeft vorige week faillissement moeten aanvragen. Het Emmeloordse familiebedrijf ontwikkelt en bouwt sorteer- een verpakmachines voor uien en aardappelen. De afgelopen jaren kampte Eqraft al met financiële problemen.

Het faillissement kwam als een schok voor Eqrafts klanten. Een aantal uienverwerkers zette gelijk een crowdfundactie op poten om een doorstart te kunnen realiseren. Dat leverde al vijfentwintig tot dertig investeerders op. ‘En de aanmeldingen lopen nog steeds door’, zegt woordvoerder Jaap Wiskerke van Wiskerke Onions op Boerderij.nl. De beoogde miljoen euro wordt absoluut gehaald, zegt hij. Ook bedrijven buiten de uiensector en uit het buitenland melden zich voor financiële hulp. ‘Hoe meer bedrijven meedoen, hoe lager het bedrag per deelnemer kan zijn.’ Veel uienverwerkers gebruiken machines van Eqraft, dus ze hebben er belang bij dat het bedrijf in de lucht blijft. Wiskerke: ‘We willen het intellectuele eigendom van Eqraft veilig stellen.’

De deelnemers aan de crowdfundactie zijn niet de enige gegadigden. Curator Bas van Dijen van Okkerse & Schop Advocaten meldt op agf.nl dat er voldoende interesse is om Eqraft over te nemen. ‘Het vervolgtraject houdt in dat ik de biedingen, die de diverse partijen hebben gedaan, beoordeel en in overleg met de rechter-commissaris ga om de vervolgroute te bepalen’, aldus van Dijen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.