Crisis gaat bijna aan Simac voorbij

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Automatiseerder Simac heeft in de eerste helft van dit jaar slechts kleine afname van omzet en winst hoeven toestaan. De omzet daalde met zo‘n procent naar 68,0 miljoen euro. Dit is vooral toe te wijzen aan de stopzetting van de Tsjechische tak. Exclusief Simac Tsjechië ging de omzet zelfs lichtjes omhoog.

De nettowinst bedroeg 624 duizend euro. Vorig jaar kwam het Veldhovense bedrijf nog tot 916 duizend euro. De voornaamste oorzaken waren reorganisatiekosten en verliezen, vooral bij Simac Masic & TSS. Dit onderdeel bedient vooral de automotive- en halfgeleidermarkt, en beide afzetgebieden vielen vrijwel stil.

Simac Electronics presteerde in het eerste halfjaar van 2009 wederom uitstekend. ’Gezien de economische omstandigheden is dit verheugend‘, zegt Simac in een persbericht. ’De orderportefeuille is hier echter zoals altijd relatief beperkt zodat er enige onzekerheid blijft over de bestendigheid van het resultaat in de toekomst.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.