Cpu of fpga voor beeldverwerking: welke tool is het meest geschikt?

Brandon Treece is productmarketingmanager voor data-acquisitie en control met specialisme machinevision bij National Instruments in Austin, VS.

Leestijd: 6 minuten

Dankzij krachtige fpga’s en de laatste generatie multicore cpu’s kunnen visionsystemen steeds sneller en beter hun werk doen. Maar welke van de twee het beste werkt, hangt af van de toepassing. Brandon Treece van National Instruments legt uit waar je als ontwikkelaar op moet letten.

Industriële automatiseringssystemen maken dankbaar gebruik van de ontwikkelingen in machinevision of computervision om productiekwaliteit te verbeteren en de snelheid op te voeren. Camera’s zijn de afgelopen jaren gemeengoed geworden in onze omgeving – computers, mobiele apparaten, auto’s – maar de grootste vooruitgang is te danken aan de toegenomen rekenkracht.

Dankzij de verdubbeling van de processorkracht iedere twee jaar en de focusverschuiving naar parallelle architecturen kunnen sensoren met steeds hogere resolutie en groter dynamisch bereik worden ingezet en kan de beeldacquisitiesnelheid steeds omhoog. Maar bovendien kunnen gegevens steeds sneller worden verwerkt. Beslissingen op basis van visuele data kunnen sneller dan ooit tevoren worden genomen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.