Coup in eventsmarkt industriële automatisering

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Onder de noemer Kennisdagen 2009 is Nederland een nieuw kleinschalig evenement rijker op het gebied van industriële automatisering. Het bedrijvennetwerk rond Isa-95 maakt gebruik van het vacuüm dat het Mikrocentrum achterlaat. De Kennisdagen 2009 richten zich op iedereen die te maken heeft met software-engineering binnen de industriële-automatiseringsmarkt.

Het Mikrocentrum lanceerde Industrial Automation Systems in 2007 als nieuw concept van de Scada-dagen. In dat jaar trok het evenement honderdtien deelnemers, maar dit aantal kromp in 2008 tot zestig. Dit jaar stond IAS oorspronkelijk gepland voor maart, maar de geringe belangstelling van bedrijven dwong de Eindhovense stichting om haar automatiseringsevent te verplaatsen naar juni. Ook door deze planning haalde ze inmiddels een streep. IAS staat nu op de kalender voor 2010.

De Kennisdagen zijn op dinsdag 26 en woensdag 27 mei 2009 in De Reehorst te Ede. Historische ironie: in De Reehorst begon het Mikrocentrum in de jaren negentig samen met het vakblad CA Techniek (het huidige Machinebouw) de Scada-dagen. Veel van de vijftig bedrijven die afhaakten bij IAS, behoren tot het Isa-95-netwerk. Voorzitter Pieter van der Klooster benaderde de groep en luisterde naar de kritiek. Isa-95 neemt ook deel aan Het Instrument (FHI) en Industrie & ICT (VNU Exhibitions), waar het te herkennen is aan een grote oranje tent. Overigens gaat Industrie & ICT vanaf 2010 verder onder de titel Industry & Automation.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.