Cortex-M0 en -M4 samen in een NXP-chip

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

NXP heeft een nieuwe familie van asymmetrische multicore microcontrollers onthuld voor toepassingen met een sterke DSP-component. Deze LPC4000-controllers combineren een Arm Cortex-M0-core, een relatief simpele variant van de processorarchitectuur, met een Cortex-M4, een smaak die gericht is op DSP-achtige toepassingen. De controllers zijn geschikt voor automotivetoepassingen, embedded audio, industriële automatisering, medische systemen, motorcontrole, robotica en stroombeheer.

De M4-architectuur, die Arm in februari onthulde, beschikt onder meer over een MAC-operatie in een enkele klokcyclus, SimD en een floating point-unit (FPU). Dat maakt de processor geschikt voor digitale signaalbewerking. Tegelijkertijd zijn standaard microcontrollerfeatures als low-power-modi en de Thumb(2)-instructieset beschikbaar. In de multicoreset-up van NXP neemt de M0-core het het verschuiven van data en de I/O-taken voor zijn rekening, zodat de M4 zich volledig kan wijden aan het rekenwerk.

De LPC4000-familie beschikt ook over een 256 bit brede Flash-geheugenarchitectuur. Dat reduceert het aantal fetch-bewerkingen en daarmee het stroomverbruik. Daarnaast bieden de controllers een flinke SRam-opslag van 264 kbyte.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen