Corona weerhoudt Project March van deelname Cybathlon

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De coronamaatregelen hebben roet in het eten gegooid bij de Delftse studenten van het Project March-team. Aankomend weekend organiseert de Zwitserse ETH-universiteit de finale van de Cybathlon 2020, het wereldkampioenschap voor ontwikkelaars en gebruikers van hightech protheses. Door de pandemie wordt het een online event waarbij alle teams via een livestream hun kunsten vertonen. Project March kan echter niet meedoen, vanwege de coronabeperkingen in Nederland.

‘Nu de coronamaatregelen zijn aangescherpt, mag je nog maar met twee personen bij elkaar komen’, legt woordvoerder Britt Sticker uit op de site van Delta. ‘Om de wedstrijd uit te voeren heb je rondom vangers nodig vanwege de veiligheid. Dat kan gewoon niet met maximaal twee mensen, dus we hebben helaas moeten besluiten om onze deelname in te trekken.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.