Corona houdt geplande investeringen Sioux niet tegen

Jessica Vermeer
Leestijd: 1 minuut

Sioux Technologies beleefde de eerste drie maanden van 2020 het beste kwartaal ooit en ook in april behaalde het bedrijf goede resultaten. Alle geplande investeringen gaan door. Volgens bestuurslid Leon Giesen geeft dit echter geen garanties voor de rest van het jaar, meldt het ED.

Giesen verwacht vanaf mei en de rest van het jaar een terugval, waarin projecten vertraagd worden opgestart. Het bedrijf heeft uitstel van belastingbetaling aangevraagd en sluit een aanvraag voor overheidssteun in het kader van werktijdverkorting later dit jaar niet uit.

Sioux behaalde in 2019 een omzet van 75 miljoen euro, een toename van 15 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Een voorspelling over het komende jaar wil Giesen echter niet geven. Sioux blijft wel investeren. Vorig jaar was het 6 miljoen euro, dit jaar wordt dat 3 miljoen. ‘In Duitsland breiden we 4 Plus, onze acquisitie in medtech uit. In Eindhoven hebben we het pand van Verschuren Interieurbouw gekocht, het achtste gebouw van onze Sioux Campus’, aldus Giesen in het ED.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen