Copa-Data breidt de Zenon-simulatiemodus uit

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Copa-Data heeft Zenon met een nieuwe functionaliteit uitgerust: een geprogrammeerde besturings- en projectsimulatie die automatiseringsprojecten kunnen simuleren zonder de benodigde hardwareconnecties. Dit maakt het materiaal voor de gebruiker sneller en veiliger operationeel, het opleidingstraject realistischer en uitgebreide analyse van praktijksituaties makkelijker.

De programmeerbare besturingssimulatie van Zenon creëert een virtuele testomgeving die de werkelijkheid zeer nauwkeurig benadert. Eens geprogrammeerd in Straton Soft-PLC voorziet het projectsimulaties van realistische waarden alsof de hardware reeds is aangesloten. Tegelijkertijd wordt de projectsimulatie geactiveerd, die het mogelijk maakt te schakelen tussen een live systeem en de simulatiemodus – op elk gewenst moment. Terwijl de besturingssimulatie ook werkt bij veranderlijke proceswaarden zonder te worden verbonden met de besturingshardware, voorziet de projectsimulatie in een voorgedefinieerde omgeving met actuele waarden van componenten zoals bij de werkelijke situatie.

De simulatie van Zenon ondersteunt de automatisering in diverse opzichten. Bij het engineeren van een project worden processen realistisch gesimuleerd zodat het materiaal uitgebreid kan worden getest voordat het in werking wordt gesteld. Tijdens het opleidingstraject kunnen werknemers leren werken met echte projecten en realistische acties en reacties. Wanneer problemen zich tijdens proces voordoen, creëert de gebruiker eenvoudig een beeld van het aan de gang zijnde proces in runtime. Dit kan dan in detail worden geanalyseerd gebruikmakend van de simulatiewijze.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen