Controllab koppelt codegenerator aan Bachmann-hardware

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De prototypeomgeving 20-Sim 4C van Controllab Products genereerde al C-code op maat voor RTAI Linux-gebaseerde systemen zoals PC/104-borden en Arm9-processorborden. Sinds kort kunnen gebruikers als target ook kiezen voor de M1-controller van het Oostenrijkse Bachmann. Zo is het mogelijk om de modellen uit de 20-Sim-ontwikkelomgeving via de interface van 20-Sim 4C te laden, te starten en te stoppen en om metingen te doen, rechtstreeks op de Bachmann-hardware.

20-Sim is een grafische modelleer- en simuleeromgeving voor dynamische systemen. De tooling kan overweg met elektrische, hydraulische of mechanische toepassingen, of een combinatie daarvan. Ingenieurs kunnen een systeemschets eenvoudig omzetten in een officieel model door de benodigde componenten uit de 20-Sim-bibliotheek te selecteren en aan elkaar te koppelen. Zo kunnen ze hun design analyseren en simuleren. 20-Sim 4C is een uitbreiding op 20-Sim. Het zet de 20-Sim-modellen of input vanuit Scilab of Eclipse om in C-code speciaal voor Arm-, Intel- en nu dus ook Bachmann-hardware.

Het eerste contact tussen de twee bedrijven dateert van ongeveer een jaar geleden. ’We ontwikkelen dan wel hardwaregerichte software, maar hardware is geen doel voor ons‘, zegt Controllab-directeur Christian Kleijn. ’We zijn zeker geen hardwarespecialist. Dat laten we graag over aan anderen.‘ Bachmann focust zich juist helemaal op hardware. Er kloppen echter steeds meer klanten aan die ook op zoek zijn naar ondersteunende software bij de Oostenrijkse hardwaremodules. Kleijn: ’Bachmann had gezien dat wij C-code konden genereren voor specifieke hardwareplatforms. Ze benaderden ons daarom met de vraag of we dat ook voor hen konden doen. Die koppeling hebben we vervolgens gezamenlijk tot stand gebracht.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.