Controlepanelen en panel-pc’s Beckhoff krijgen RFID-module

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Beckhoff rust zijn controlepanelen (CP780x en CP790x) en panel-pc‘s (CP710x, CP720x en CP770x) standaard uit met een RFID-lezer. De RFID-module zit achter het voorpaneel en heeft een bereik van 30 mm. De kastjes hebben een IP65-keurmerk en zijn ontworpen voor ruwe industriële omgevingen. De ontvangen data worden overgedragen aan een pc via een seriële interface of USB. Beckhoff mikt op applicaties zoals logistiek, tijdregistratie en toegangscontrole. Verder is het mogelijk om geautoriseerde toegang tot machinedata of een productietakenlijst te controleren.

Voor controletoepassingen heeft Beckhoff zijn Twincat-automatiseringssoftware geüpdatet met een nieuwe module die de RFID-data direct overzet naar het PLC-programma. De overdracht is ook mogelijk zonder Twincat via drivers voor Windows CE, XP of XP Embedded.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.