Contractonderhandelingen via Skype – corona begint invloed te hebben op bedrijven

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse hightechbedrijven lijken steeds strengere maatregelen te nemen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het begon met het beperken van het reizen van werknemers tot gebieden met een hoog risico, maar nu moeten leveranciers niet verbaasd opkijken als ze wordt gevraagd om contractonderhandelingen over Skype uit te voeren. Dat is waarschijnlijk beter dan lang in de rij staan, omdat uw klant of zakenrelatie screeningposten op hun locatie instellen.

De grotere bedrijven, ASML, Canon, NXP en Philips, baseren hun preventieve maatregelen op richtlijnen van gezondheidsorganisaties, zeiden ze desgevraagd tegen Mechatronica&Machinebouw. Sommige van deze maatregelen hebben weinig invloed op het dagelijkse zakendoen, zoals het vragen van werknemers die zich een beetje ziekjes voelen om vanuit huis te werken, of de basis hygi√ęnetips te volgen (handen wassen, geen handdrukken).

In toenemende mate worden werknemers echter afgeraden om interpersoonlijke contacten buiten het bedrijf te hebben, tenzij dit absoluut noodzakelijk is. Aanvankelijk gold dit vooral voor grotere bijeenkomsten, zoals het volgen van trainingen en conferenties, maar de afgelopen week heeft Mechatronica&Machinebouw steeds meer bewijs gezien en gehoord dat vergaderingen van welke aard dan ook worden ontmoedigd. Hoewel misschien niet financieel, begint dit zeker invloed hebben op de hightechbusiness

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.