Contactloze veiligheidsschakelaar Siemens voor hekken en kappen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Siemens brengt een elektronische contactloze veiligheidsschakelaar op de markt voor toepassing op beweegbare veiligheidsvoorzieningen zoals hekken, deuren, kleppen of afschermkappen. De Sirius 3SE63 is gebaseerd op contactloze transponders (RFID-technologie) en heeft een hoge storing- en manipulatiebestendigheid, zegt de fabrikant. De robuust uitgevoerde component zit in een kunststof behuizing met een IP69K-beschermingsgraad, is bestand tegen reinigingsmiddelen, heeft een lange levensduur en is ontworpen voor gebruik onder industriƫle omstandigheden. De schakelaars zijn geschikt voor veiligheidsapplicaties tot en met PLE volgens EN 13849-1 en Sil 3 volgens IEC 61508/EN 62061, ook in serie.

Dankzij een individuele codering van schakelaar en actuator voldoet de Sirius 3SE63 aan de regelgeving voor manipulatiebestendige en arbeidsveilige apparatuur. Het apparaat beschikt over een geĆÆntegreerde kortsluit-, draadbreuk- en fout/vreemd-spanningsbewaking van de aansluitkabels tot in de schakelkast. Ook heeft de schakelaar twee elektronische, kortsluitvaste veiligheidsuitgangen (24 V DC). Diagnosefuncties zoals grenswaardenindicatie, kunnen via de status-leds op het apparaat worden getoond of via de diagnose-uitgang verder worden verwerkt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen