Connect Systems opent cleanroom in Rijen

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

De Nederlandse kabeldivisie van Connect Systems International neemt een nieuwe cleanroom in Rijen in gebruik. De volledig operationele cleanroom is gericht op de assemblage van kabels, kabelbomen en elektrische modules voor de Europese hightech-elektronicamarkt.

De cleanroom in Rijen heeft een capaciteit van 216 vierkante meter, waarvan 180 vierkante meter is geclassificeerd onder Iso-standaard 8 (minder dan 832 duizend deeltjes van 1 µm per kubieke meter lucht. Connect Systems zegt echter dat het in de praktijk beter presteert. ’Dankzij de discipline van onze medewerkers hebben we recent waardes gemeten van minder dan 83 duizend deeltjes per kubieke meter, wat overeenkomt met Iso-standaard 7. Hoewel we vandaag geclassificeerd zijn onder klasse 8, kunnen we klanten ervan verzekeren dat we beter doen dan de gevraagde standaard‘, aldus het technologiebedrijf in een persbericht.

Connect Systems is onderdeel van de beursgenoteerde Belgische IPTE Group en levert elektronica-assemblagediensten (EMS) aan de klanten in de automotive, telecom- en medische markten en andere hightech segmenten. De activiteiten omvatten de productie van kabels en kabelharnassen, printplaatassemblage en –test en de productie van finale productsamenstellingen en -tests. Tot de klanten van Connect Systems behoren Alcatel-Lucent, ASML, Barco, JLG, Philips en Sommer. Het bedrijf heeft tweeduizend werknemers en is met acht vestigingen actief in zes landen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen