Concepts NREC updatet CAE-software voor turbomachines

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Amerikaanse Concepts NREC heeft zijn Agile Engineering Design System 2009 voor turbomachines op de markt gebracht. Met meer dan veertig nieuwe computer-aided engineering-features en verbeteringen heeft de fabrikant de ontwerp- en analysemogelijkheden van het pakket stevig uitgebreid. Nieuwigheden zitten ‘m in ondersteuning voor computationele vloeistofdynamica van stroomkrullen, geïntegreerde eindige-elementenanalyse, globale grid smoothing, gemengde gridtopologieën en grenscondities voor massastromen.

Agile Engineering Design System is een commercieel designpakket voor turbomachines die de complete engineeringcyclus omvat. Het bevat ontwerp- en analysetools zoals computationele vloeistofdynamica, eindige-elementenanalyse en rotordynamica. Gebruikers hebben ook de beschikking over software voor vijfassige machines, geautomatiseerde optimalisatie en een soepele dataoverdracht naar Cad-pakketten. Systeemeisen zijn een Pentium 3, 500 MHz of gelijkwaardige processor, Windows 2000, NT of XP, 2 Gbyte vrije schijfruimte, 256 Mbyte geheugen en een 32 Mbyte grafische kaart.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.