Comsol voortaan partner Solidworks

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Comsol treedt toe tot het partnernetwerk van Solidworks. Comsol is leverancier van eindige-elementensimulatiesoftware voor fysische systemen. Solidworks levert 3D Cad-tools voor ontwerp, analyse en productdatamanagement. Solidworks is onderdeel van Dassault Systèmes.

Met de Cad-importmodule Solidworks Live Connection kunnen ingenieurs Cad en fysische simulatie in één omgeving combineren. Gebruikers maken eerst een Cad-model in Solidworks en zetten vervolgens een connectie op vanuit Comsol Multiphysics. In deze stap wordt het Solidworks-model vertaald naar een Comsol Multiphysics-geometrie. Na toewijzen van fysieke eigenschappen en randvoorwaarden kunnen gebruikers diverse analyses op het model uitvoeren, zoals warmtetransport, vloeistofdynamica en elektromagnetische eigenschappen. Zo kunnen ingenieurs met de eindige-elementenanalyse van Comsol bekijken hoe hun ontwerpen reageren op gesimuleerde condities.

Wanneer het nodig is om een aanpassing in de geometrie door te voeren, keert de gebruiker terug naar Solidworks. Vervolgens kan met een druk op de knop het Comsol Multiphysics-model worden opgewaardeerd zodat het overeenkomt met het geometrische model. Voordeel is dat de instellingen voor randvoorwaarden en materiaaleigenschappen bewaard blijven, wat tijdswinst oplevert. Daarnaast kunnen gebruikers ook andersom in Comsol Multiphysics veranderingen in de geometrie aanbrengen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.