Comsol Multiphysics krijgt update

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Comsol heeft versie 4.3 van zijn simulatiepakket Multiphysics uitgebracht. De update biedt drie nieuwe modules, geavanceerde meshing en een nieuwe solver voor mechanische contactanalyses en sterk niet-lineaire toepassingen. De Nonlinear Structural Materials-module biedt een scala aan uitbreidingen voor mechanicaberekeningen zoals meer geavanceerde niet-lineaire materiaalmodellen. Denk aan het gedrag bij hoge temperaturen en belastingen: kruip, viscoplasticiteit of grote rekken zoals bij elastomeren. De Pipe Flow-module is bedoeld voor de analyses van netwerken van pijpen of kanalen zoals in industriële installaties, ventilaties, olie- en gastransport en chemie. De Corrosion-module heeft gespecialiseerde gebruikersinterfaces voor het opzetten van elektrochemische processen die corrosie veroorzaken. Zo kunnen gebruikers corrosie evalueren en levensduurvoorspellingen doen.

Comsol Multiphysics 4.3 bevat ook uitgebreide modules. Op veler verzoek heeft het bedrijf een gebruikersinterface gemaakt in de AC/DC-module voor het modelleren van 3D rotating machinery-analyses zoals het modelleren van dynamo‘s en elektromotoren. De gebruikers van de Structural Mechanics- en de Mems-modules zullen de nieuwe solver voor contactanalyses en sterk niet-lineair gedrag op prijs stellen. De CFD-module heeft als uitbreiding massatransport onder invloed van turbulente mengcondities en de Particle Tracing-module kan nu overweg met particle-particle-interactie en brownse beweging.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen