Comsol Multiphysics 4.3a linkt met Excel

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Comsol heeft versie 4.3a van zijn Multiphysics-simulatiepakket uitgebracht. Op verzoek van de gebruikers bevat de update een Livelink voor Excel om Comsol-resultaten te koppelen aan spreadsheets. Verder bevat versie 4.3a nieuwe modules om vermoeiing te analyseren en Ecad-files te importeren, en is er een link voor Solid Edge toegevoegd. Ook is het nu mogelijk om vanaf iedere willekeurige plek gebruik te maken van cluster computing in de cloud.

De nieuwe Livelink voor Excel maakt het mogelijk om Comsol-modellen vanuit Excel te sturen. ’De Livelink voor Excel is uniek en brengt multifysica naar de ingenieurs en wetenschappers toe‘, aldus Comsol-productmanager Lars Gregersen. ’De Livelink en de andere toevoegingen in versie 4.3a hebben niet alleen het simulatieplatform uitgebreid maar ook de rol van simulaties in het ontwerpproces versterkt.‘ De Comsol-interfacing naar Solid Edge zorgt ervoor dat de geometrie van een Comsol-model automatisch wordt aangepast bij een wijziging in het Solid Edge-ontwerp.

De nieuwe Fatigue Module maakt gebruik van de bestaande Structural Mechanics Module en de veelzijdigheid van de Multiphysics-omgeving om gebruikers te helpen bepalen hoeveel belastingswisselingen een structuur kan weerstaan. De Fatigue Module bevat methodes voor high-cycle en low-cycle vermoeiinganalyses.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen