Composietproducent Airborne krijgt kapitaalinjectie

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Airborne International heeft in een investeringsronde 12 miljoen euro opgehaald. De Haagse composietenfabrikant wil hiermee groeien in de lucht- en ruimtevaart. Airborne steekt het geld in nieuwe technologieën waarmee het composieten efficiënter kan produceren. Bovendien ziet het bedrijf kansen om zijn onderhoudsdiensten op vliegbasis Woensdrecht uit te breiden.

De investering komt van vier geldschieters: Innovationquarter, de Brabantse ontwikkelingsmaatschappij, Pangaea Ventures en HPE Growth Capital. Die laatste partij investeerde in 2010 ook al in Airborne. Voor Pangaea, dat focust op nieuwe materialen, is het de eerste investering in Nederland.

‘Een deel van de kapitaalinjectie gebruiken we om de automatisering in de productie te verbeteren. Ook zullen we onze onderhoudsactiviteiten in Woensdrecht uitbreiden’, aldus Airborne-ceo Arno van Mourik. ‘De vraag naar lichtgewicht en onderhoudsarme oplossingen stijgt snel. Kostprijs is op dit moment de grootste uitdaging. Composietproductie moet worden opgeschroefd tot een industrieel niveau maar er zijn nog geen standaardoplossingen beschikbaar. Met deze investering kan Airborne wereldwijd een leidende positie in deze ontwikkeling verwerven.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.