Compacte visionsensor Omron voor pakken en plaatsen

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Omron heeft een visionsensor geïntroduceerd die is ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van pak-en-plaatstoepassingen. De FQ-M-sensor is compact (110 bij 75 bij 50 mm) en heeft een verwerkingssnelheid van vijfduizend stuks per minuut, zelfs bij een rotatie van 360 graden. Omron levert de component met Ethernet en Ethercat voor eenvoudige integratie in elke omgeving. De sensor omvat een incrementele encoder voor gemakkelijke tracking en kalibratie. De FQ-M biedt intelligente camerasturing voor dynamische pak-en-plaatsrobots en is eenvoudig te configureren met de Sysmac Studio-software van Omron. De sensor wordt gecompleteerd met een kleine Touch Finder-console voor lokale bewaking en toegang tot functies en instellingen.

De FQ-M-visionsensor is de nieuwste toevoeging aan het Sysmac-automatiseringsplatform van Omron, dat kerncomponenten voor automatisering integreert in een gezamenlijk netwerk en een enkele interface voor programmering en configuratie. Communicatie met andere apparatuur verloopt ofwel via Ethercat, Omrons voorkeursnetwerk voor het Sysmac-automatiseringsplatform, via standaard Ethernet of via een combinatie van beide. De FQ-M kan bijvoorbeeld via een netwerk zijn verbonden met een Omron-machinecontroller uit de NJ-serie voor objectbewaking en via standaard Ethernet met de robot zelf en de Touch Finder-console.

De instelling van de sensor gebeurt via de Vision Editor uit de Sysmac Studio-software. Dit programma biedt intuïtieve configuratie op basis van pictogrammen, waarmee optimale visioninstelling gemakkelijk wordt gemaakt. De Vision Editor biedt ook uitgebreide trending- en logging-functies. Met de communicatiewizard kunnen gebruikers elk robotprotocol zonder complexe programmeertaken als server of client configureren voor integratie in het systeem.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen