Compacte PLC Galil met Ethernet

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Galil Motion Control heeft de compacte Rio-47100 Remote I/O-controller op de markt gebracht. Deze controller is in staat om op een intelligente en kostenefficiënte wijze digitale en analoge in- en uitgangen toe te voegen aan applicaties. Elke Rio heeft acht analoge I/O‘s, zestien digitale ingangen, acht high-power (500 mA) digitale uitgangen en acht low-power (25 mA) digitale uitgangen, allen optisch gescheiden. Het is mogelijk meerdere Rio‘s in een Ethernet-netwerk op te nemen.

De ingebouwde processor is in staat om zelfstandig met hoge snelheid de I/O af te handelen. De controller kan communiceren over de 10/100Base-T Ethernet-poort of via de RS232-poort. Daarnaast is de controller voorzien van een webinterface, e-mailfunctionaliteit en kan hij als Modbus/TCP-master of -slave fungeren. Ook zijn twee volwaardige PID-regelaars ingebouwd.

De Rio maakt gebruik van eenvoudige tweelettercommando‘s. Zo zal het commando ’SB 1‘ uitgang 1 hoog maken. Ook kan de controller worden geprogrammeerd met Galils Ladder Interface-software. De digitale in- en uitgangen zijn voorzien van leds om eenvoudig de status af te lezen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen