Compacte PLC Galil met Ethernet

Alexander Pil
24 juni 2008

Galil Motion Control heeft de compacte Rio-47100 Remote I/O-controller op de markt gebracht. Deze controller is in staat om op een intelligente en kostenefficiënte wijze digitale en analoge in- en uitgangen toe te voegen aan applicaties. Elke Rio heeft acht analoge I/O‘s, zestien digitale ingangen, acht high-power (500 mA) digitale uitgangen en acht low-power (25 mA) digitale uitgangen, allen optisch gescheiden. Het is mogelijk meerdere Rio‘s in een Ethernet-netwerk op te nemen.

De ingebouwde processor is in staat om zelfstandig met hoge snelheid de I/O af te handelen. De controller kan communiceren over de 10/100Base-T Ethernet-poort of via de RS232-poort. Daarnaast is de controller voorzien van een webinterface, e-mailfunctionaliteit en kan hij als Modbus/TCP-master of -slave fungeren. Ook zijn twee volwaardige PID-regelaars ingebouwd.

De Rio maakt gebruik van eenvoudige tweelettercommando‘s. Zo zal het commando ’SB 1‘ uitgang 1 hoog maken. Ook kan de controller worden geprogrammeerd met Galils Ladder Interface-software. De digitale in- en uitgangen zijn voorzien van leds om eenvoudig de status af te lezen.

De Rio-controller meet 100 bij 110 bij 35 mm en zit in een metalen behuizing. De in- en uitgangen zijn beschikbaar op de sub-D-connectoren. De controller kan worden gevoed via Power over Ethernet of via een externe 18 – 36 V voeding. Het opgenomen vermogen bedraagt maximaal 4 watt.