Compacte en veelzijdige servocontrollers Linmot

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Linmot heeft zijn serie E1100-servocontrollers uitgebreid met een B1100-serie. Deze nieuwe lijn kan behalve de lineaire motoren van het bedrijf ook DC-motoren aansturen, zowel borstelloos als met borstels. De afmeting van de B1100-reeks is 106 mm bij 166 mm bij 31 mm.

De B1100-serie heeft drie verschillende types, afhankelijk van complexiteit en toepassing. De B1100-PP is een punt-tot-puntcontroller voor eenvoudige toepassingen met maximaal zes vrij programmeerbare eindposities. Dit type is geschikt als vervanging van pneumatische cilinders.

De B1100-VF (Velocity Force) is een controller met ±10 volt aansturing om kracht of snelheid te regelen. Ook zijn stap- en richtingssignalen als interface te gebruiken. De B1100-VF is geschikt voor de aansturing van lineaire motoren in NC- en CNC-toepassingen met een bovenliggende besturing.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.