Compacte draaimodule Schunk met pneumatische en elektrische doorvoer

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Schunk breidt zijn programma intelligente mechatronicamodules verder uit met de ERS DFF, naar eigen zeggen de meest compacte elektrische draaimodule met gecombineerde pneumatische en elektrische doorvoer in de markt. De basis is de platte ERS-draaimodule die is uitgerust met een koppelmotor met een holle as. Dat maakt de module licht, compact, volledig vrij van slijtage en daarmee betrouwbaar. In tegenstelling tot draaimodules met conventionele servomotoren levert de ERS geen extra storingencontour op. In plaats daarvan heeft de duurzame module een zeer hoge versnelling, swingsnelheid en precisie, aldus Schunk.

In versie ERS DFF kan het tot 250 min-1 eindeloos draaiend elke tussenpositie met een herhalingsnauwkeurigheid van 0,01 graden aanpakken. Een optioneel integreerbare pneumatische houdrem zorgt ervoor dat individuele posities betrouwbaar worden vastgesteld. De draaimodule wordt gecombineerd met een pneumatische en elektrische uitvoering die via sleepring of luchtkanaal de doorvoer van maximaal acht elektrische signalen (24 V DC/2 A) en een vloeistof met een druk tot 8 bar mogelijk maakt. Voor de doorvoer van hogere stromen en spanningen kunnen, indien gewenst, sleepringen worden gecombineerd.

De ERS DDF is verkrijgbaar in twee maten met een buitendiameter van 170 en 210 mm. Om een maximale flexibiliteit in de regulering en controlestrategie mogelijk te maken, kan het eventueel met de Schunk-motioncontroller MCS12 (48 V DC) of Bosch- en Siemens-standaardcontrollers (560 V DC) worden bediend.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen