Compacte besturing Sigmacontrol voor stappenmotoren

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Met de VST-011 introduceert Sigmacontrol een compacte voeding voor de besturing van tweefasestappenmotoren met een nominale spanning van 18 tot 70 V DC. De module meet 28 bij 151 bij 123 mm (C-Dias-formaat) en levert 6,4 A continue stroom en 9 A piekstroom per motor. Hij is daarom ook geschikt voor grote stappenmotoren met een hoog koppel. De VST-011 ondersteunt microstepping met 256 stappen. De basismodule heeft bovendien een incrementele encoderinterface. Vervolgens zijn vier digitale in- en uitgangen geïntegreerd, elk 24 V, die naar wens inzetbaar zijn.

De realtime data-uitwisseling voor snelheid en positiebesturing alsmede parametrisering zijn uit te voeren via de snelle Varan-bus. De parameters zijn een deel van de besturingsapplicatie waarbij de module-uitwisseling drastisch is vereenvoudigd en service-interfaces overbodig zijn geworden, aldus Sigmacontrol. Om energie te besparen, is de module uitgerust met verstelbare stroomvermindering.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen