Communicatiemodule Lantronix access point en client tegelijk

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Lantronix maakt de wereldwijde beschikbaarheid bekend van zijn Wifi-module Xpico. Deze compacte, ingebouwde draadloze apparaatserver is speciaal ontwikkeld om snel en eenvoudig draadloze verbindingen tussen mobiele apparatuur en machines mogelijk te maken. Een van de meest onderscheidende aspecten van de Xpico is dat deze gelijktijdig access point– en clientfunctionaliteit biedt. Hierdoor kan de apparaatserver zowel een veilig draadloos netwerk opzetten als een clientverbinding met het bestaande netwerk maken. Gebruikers kunnen daardoor direct toegang tot machines krijgen vanaf hun smartphone of tablet.

De Wifi-module heeft een formaat van 24 bij 16,5 millimeter en is qua pinnen en vormfactor compatibel met andere oplossingen binnen Lantronix‘ Xpico-productreeks. Hij is geschikt voor veeleisende omgevingen met een bedrijfstemperatuur tussen de -40 en 85 graden Celsius. Het kastje biedt aansluitingen voor randapparatuur via ADC, GPIO, serieel, SPI en USB.

’Naar onze mening brengt de Xpico Wifi een ideale combinatie van compacte afmetingen, energie-efficiëntie en geavanceerde functionaliteit naar de M2M-markt‘, aldus Lantronix-topman Kurt Busch. ’Dankzij de veilige access point-functionaliteit zijn technici en bedieners niet langer gedwongen om cryptische code na te lopen. In plaats daarvan kunnen ze een tablet gebruiken als primaire interface met apparaten en machines, met alle positieve gevolgen voor hun productiviteit en gebruikservaringen van dien.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen