Communicatie met compact PLC van Mitsubishi

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Mitsubishi Electric introduceert drie nieuwe communicatiemodules binnen de Melsec FX3U-serie. Als aanvulling op de bestaande mogelijkheden van Ethernet, CC-Link, Profibus, AS-interface en Canopen is nu voor de FX3U-serie Modbus-communicatie beschikbaar. Met de module op RS232- of RS485-basis is het opzetten van een Modbus-netwerk volgens RTU- of Ascii-protocol volgens Mitsubishi een fluitje van een cent. Uitbreiding van de FX3U-serie met deze modules betekent een connectie tot bijna alle randapparatuur binnen de industriële markt.

Naast de mastermodule van de Mitsubishi FX3U-serie is er nu ook een nieuwe Profibus-slavemodule, de FX3U-32DP. De koppeling van de FX3U-32DP naar Profibus is naadloos en eenvoudig te realiseren. Hij biedt de mogelijkheid tot 4,5 keer meer data te verwerken dan de huidige slavemodule.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.