Cognex lijnt wafers uit met vision

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Cognex lanceerde op Semicon Japan zijn visiongebaseerde wafer pre-aligner In-Sight 1820 aangekondigd. De leverancier van visionsystemen claimt hiermee een snellere en nauwkeurigere oplossing voor niet-contactmetingen voor waferpositie en -oriëntatie te leveren dan vergelijkbaar geprijsde mechanische systemen. De In-Sight 1820 bepaalt de waferpositie en -oriëntatie in minder dan een halve seconde. ’Mechanische pre-aligners moeten wafers verschillende seconden laten draaien‘, aldus het Cognex in de aankondiging voor de pers.

De In-Sight 1820 maakt gebruik van Notchmax, Cognex‘ nieuwe geometrische patroonvindende technologie. Notchmax lijnt wafers uit met een centrumpositienauwkeurigheid van 15 µm en een oriëntatienauwkeurigheid van 0,05 graden. Nauwkeurigere vooruitlijning bespaart fijnafstelstappen en verhoogt daardoor de doorvoer.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.