Cognex introduceert handheld ID-scanners met Ethernet

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Cognex lanceert handheld scanners die specifiek zijn ontwikkeld voor intensieve industriële toepassingen. De Dataman 8000-serie gebruikt de gepatenteerde IDMax-technologie, waardoor 1D- en 2D-coderingen snel en betrouwbaar af te lezen zijn ongeacht codeafmetingen, printkwaliteit, printmethode en het soort oppervlak waarop de codering is aangebracht. Een noviteit is de toepassing van een vloeistoflens met autofocustechnologie. Daarnaast staan verschillende dataprotocollen ter beschikking voor een snelle communicatie met IT-systemen, waaronder naast RS-232 en USB nu ook industrieel Ethernet.

Dankzij de autofocuslenstechnologie is de operator in staat zowel kleine 2D-matrixcodes van dichtbij als langere 1D-barcodes van grotere afstand in één beweging te scannen – zonder iets te hoeven bedienen. Deze autofocuslens wordt al langer toegepast in de vast opgestelde Cognex-lezers. Voor het eerst is een speciaal op mobiele toepassingen afgestemde variant nu ook in handheld scanners te vinden.

De nieuwe handheld Dataman 8000-serie omvat twee verschillende uitvoeringen: de 8500 en 8100. De Dataman 8500 maakt gebruik van de door Cognex gepatenteerde Ultralight-lichttechnologie voor superieure beelddetectie van alle mogelijke codetypen op een breed scala aan ondergrondmaterialen. Het belichtingssysteem heeft verschillende mogelijkheden voor respectievelijk dark-field, bright-field en diffuus licht, waarvoor één elektronisch gestuurde lichtbron wordt toegepast. De Dataman 8100 verschilt van de 8500 door de eenvoudiger lichtbron. Deze is alleen geschikt voor bright-field verlichting.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen